Laden...Even geduld aub...

Nieuwsbrief


Welke kleur glas voor uw zonnebril

Prijs:
€0.00 (inclusief BTW)
Verzending:
Wordt berekend bij het afrekenen
Aantal:


Productbeschrijving

De glazen

Informatie over de verschillende kleuren:
Allereerst: alle kleuren glazen van onze brillen zijn 100% UV400 werend en polariserend. Ultra-violet licht met een golflengte van minder dan 400 nanometer is schadelijk: het kan zonnebrand, huidkanker en een hele rits vervelende oogafwijkingen veroorzaken.  Onze producten blokkeren alle UVstraling onder deze 400 nanometer en bieden dus optimale bescherming.

Bovendien zijn alle onze brillen polarizerend, hetgeen o.a. inhoudt dat verblindende schittering wordt uitgefilterd, hetgeen veel rust geeft aan uw ogen.

Hieronder de specifieke eigenschappen van de verschillende kleuren glazen:

- Grijs: Grijs is een uitstekende keus voor algemeen gebruik. De kleurweergave is neutraal en daarom worden grijze glazen zeer vaak toegepast. Grijs mist echter enkele specifieke voordelen van de andere tinten. Polaré grijze glazen hebben een lichttransmissie (LT) van 15%. Dit betekent dat deze glaskleur 85% van het zonlicht tegenhoudt.

- Blue Mirror:  De grijze glazen zijn - alleen bij de overzetzonnebrillen - ook verkrijgbaar met een Blue Mirror coating, een favoriete kleur van veel outdoor liefhebbers en diepzee vissers. De blauwe spiegelende coating houdt nog net wat meer schittering tegen in het hinderlijke blauwe spectrum. Een bijkomend effect is dat uw eigen bril onder het blauwe spiegel glas niet of nauwelijks meer te zien is.

- Amber: Amber veroorzaakt weliswaar een beetje vertekening van kleuren maar zorgt daarbij wel voor een verhoogd contrast. Amber blokkeert namelijk licht uit het blauwe spectrum, dat een vervlakking in de waarneming van objecten veroorzaakt bij wisselende lichtomstandigheden. Hierdoor biedt amber meer contrast en een betere diepteperceptie. Dit maakt amber tot de beste keus op en aan het water, zowel recreatief als professioneel: watersport, hengelsport, scheepvaart etc.
Polaré Amber heeft een LT van 14%, dus 86% van het licht wordt tegengehouden.

- Copper: Copper is een erg warme kleur. Deze tint vertekent kleuren iets minder dan amber, maar heeft toch ook een zeer goede contrastverhogende werking. Copper is ook een populaire tint voor aan het water maar is iets lichter dan amber. Copper benadrukt oranje en rode tinten en is mede daarom de beste keus als bril voor autorijden en ander gebruik in het verkeer.
Polaré Copper heeft een LT van 16% en blokkeert dus 84% van het zonlicht.

- Geel: Pas op: de gele Polaré tint is NIET geschikt als zonnebril.
Geel is een unieke tint die zeer effectief is in slechte lichtomstandigheden, maar vaak te intens in gewoon of helder daglicht. De gele tint komt optimaal tot zijn recht in situaties waarin het lichtniveau erg laag is, zoals bij zware bewolking, schemering en mist. Het unieke ‘oplichtende’ effect van de lens geeft een sterk verhoogd contrast wat een uitkomst is bij slechte zichtomstandigheden.
Geel is daarom vooral ideaal als tweede bril, juist voor situaties als hierboven geschetst. Polaré Geel heeft een LT van 27%, en is de helderste van alle
Cocoon zonnebrillen. Er wordt dus nog steeds 73% hinderlijk verblindend licht geblokkeerd. 

Informatie over de materialen:
Omdat de glazen in de Cocoons producten gebruikt worden over uw eigen brillenglazen heen, is het van belang dat de helderheid optimaal is en de vertekening minimaal. Daarom moeten deze glazen voldoen aan veel strengere normen dan er aan gewone zonnebrillen worden gesteld. Dit heeft geleid tot de ontwikkeling van de hoogwaardige Polaré glazen, met vele voordelen boven standaard zonnebril glazen.
Polaré TAC glazen worden toegepast in alle Cocoons overzetproducten: de Overzetzonnebrillen, Clip-ons en Flip-ups.
In al onze zonnebrillen zitten Polaré PC (polycarbonaat) glazen.

Eigenschappen van Polaré TAC glazen:
Om de eigenschappen van de Polaré glazen te vergelijken met andere glazen zijn door een onafhankelijk instituut (ICS Laboratories in de VS) diverse tests gedaan. Uit deze wetenschappelijke tests, met onafhankelijke metingen en productvergelijkingen, kwamen de volgende eigenschappen van de Polaré glazen naar voren:

- Sterkte: Polaré TAC glazen zijn 2 x zo sterk dan de meest gebruikte glazen van concurrerende merken (CAB glazen), terwijl ze slechts 25% dikker zijn.

- Krasbestendigheid: Polaré TAC glazen zijn een stuk harder en gladder en daarmee 2,3 x zo krasresistent dan de glazen van andere merken.

- Optische kwaliteit: de Polaré glazen zijn ruim 25% helderder dan de glazen van concurrerende merken, en bieden de laagst mogelijke optische vertekening, ruim onder de meest stringente E.N. norm van 0,09 dioptrie.

- Materiaalstabiliteit: Polaré TAC glazen zijn stabiel, nemen geen vocht op en vertonen zelfs na jaren geen krimp. Glazen van concurrerende merken doen dit vaak wel waardoor de glazen los in het montuur kunnen gaan zitten en er zelfs uit kunnen vallen.

- Kwaliteitsindruk: Het is niet verwonderlijk dat hierdoor de Polaré glazen een veel betere algemene indruk van kwaliteit maken op de gebruiker dan andere glazen. Zowel bij de eerste indruk als op de lange termijn (krasbestendigheid) verkiezen alle gebruikers de superieure Polaré glazen boven de CAB glazen die in andere overzet zonnebrillen worden gebruikt.


Eigenschappen van Polaré PC glazen:
De Polaré PC glazen toegepast in de zonnebrillen hebben dezelfde uitstekende optische- en materiaal-eigenschappen als de Polaré TAC glazen hierboven besproken.
De Polaré PC glazen zijn zelfs nog wat sterker en krasbestendiger, maar worden slechts in twee kleuren geproduceerd: Grijs en Copper.

Informatie over de glazen:
Op deze bladzijde vindt u de volgende informatie over de glazen:

- De verschillende kleuren en de eigenschappen en voordelen van elke kleur
- De materialen van de glazen, en de eigenschappen en voordelen daarvan

Welke kleur zal ik kiezen?

Grijs: Wanneer u geen van de specifieke voordelen van een van de andere glaskleuren nodig heeft, of u vindt exacte kleurweergave belangrijk (of kleurvertekening hinderlijk) dan kun u het beste kiezen voor grijze glazen.
(Eventueel met een blauwe spiegel coating voor een extra
coole look.)

Amber: zit u veel op of aan het water dan heeft u het meest plezier van een bril met amber glazen.

Copper: kiest u de bril voornamelijk voor autorijden (of voor ander gebruik in het verkeer) dan is copper de beste keus voor u.

NB Amber en Copper liggen qua kleur, eigenschappen en toepassingen dicht bij elkaar en de keus tussen deze twee tinten is dan ook vaak een kwestie van persoonlijke voorkeur.

Geel: Heeft u behoefte aan een extra bril voor slechte lichtomstandigheden zoals zware bewolking, schemer en mist, dan is geel hiervoor de juiste keus. U kunt met een gele bril wel een half uur tot een uur langer genieten van optimaal zicht in b.v. de schemering. Handig aan het water en in de auto. Een gele bril maakt van een donkere, sombere dag weer een frisse zonnige dag! (Pas wel op, gele glazen werken niet als zonnenbril)

Vind vergelijkbare producten op categorie