Laden...Even geduld aub...

Nieuwsbrief


FOTOCHROOM (MEEKLEURENDE) COCOONS

  • Afbeelding 1
Prijs:
€89.95 (inclusief BTW)
Verzending:
Wordt berekend bij het afrekenen
Kleur:
Maat:
Aantal:


Productbeschrijving

FOTOCHROOM (MEEKLEURENDE) COCOONS

Fotochroom glazen zijn in neutrale toestand vrij licht en kleuren onder invloed van zonlicht donkerder. Dit is zeer comfortabel voor de drager, omdat de sterkte van de filtering zich aanpast aan de lichtintensiteit. De overgang is geleidelijk genoeg om niet op te vallen als je de bril draagt maar snel genoeg om adequaat op veranderingen in lichtsterkte te reageren en de hoeveelheid doorgelaten licht min of meer constant te houden. De drager merkt daarom in feite weinig van het fotochroom effect, maar zou het verschil met een gewone zonnebril wel degelijk duidelijk merken op momenten dat de zon even achter een wolk kruipt.

Meekleurende concoons Fotochroom zijn verkrijgbaar in 5 maten, 1 kleur frame (zwart) en 2 kleuren glas ( Amber en Gray)

Leverbaar in:

Maat: Naam: Kleur lens:   Kleur Montuur   Max. afmeting
S Streamline   Amber Zwart 125x35 mm
S Streamline Grey Zwart 125x35 mm
SM Mini slim Amber Zwart 128x38 mm
SM Mini slim Grey Zwart 128x38 mm
M Slim line Amber Zwart 133x39 mm
M Slim line Grey Zwart 133x39 mm
ML Wide line Amber Zwart 138x36 mm
ML Wide line Grey Zwart 138x36 mm
L Pilot Amber Zwart 138x48 mm
Pilot Grey Zwart 138x48 mm
XL Aviator Amber Zwart 140x51 mm
XL Aviator Grey Zwart 140x55 mm

Light Transmission

De maat voor de helderheid van zonnebril glazen is de LT (Light Transmission): dit getal geeft aan hoeveel procent van het zonlicht door de lens komt.

Voor de gewone Cocoons kleuren is de LT als volgt:

amber            14 %

copper           15 %

grey              16 %

blue mirror    11 %

yellow           27 %


De fotochroom Cocoons hebben de volgende LT:

fotochroom amber               neutraal 30 %          maximaal geactiveerd 10 %

fotochroom grey                  neutraal 32 %          maximaal geactiveerd 12 %

 

De glazen zijn in neutrale toestand dus nog lichter dan de ‘normale’ gele glazen, en in geactiveerde toestand donkerder dan de donkerste ‘normale’ glazen.

Dat houdt dus in dat je ’s ochtends en ‘s avonds met een fotochroom bril nog wat langer kunt doorvissen dan met je gewone zonnebril zonder dat je zicht te donker wordt.

Is hiermee de gele dan overbodig? Nee, want de specifieke gele kleur heeft een extreme contrastverhogende werking en blijft de aangewezen kleur voor slechte lichtomstandigheden. In schemer en mist  heb je meer aan een gele dan aan een fotochroom bril. De gele glazen zijn ook zeer bruikbaar bij aurorijden in het donker

UV.

De trigger voor het donkerder verkleuren van de lenzen is UV licht. De bril is daarom een echte outdoors bril; ideaal voor mensen die veel buiten zijn zoals vissers, fietsers, wandelaars etc. Gewoon glas houdt al een flink deel UV van het zonlicht tegen, en daarom werkt het fotochroom effect ook, maar minimaal in een auto.


Demo.

Om het verkleuren van het glas snel te kunnen waarnemen kunt U met een UV lampje heel mooi de donkerverkleuring en de snelheid daarvan zien. Er zal zich zeer snel een donkere vlek op het glas vormen, die daarna weer langzaam wegtrekt. 

Vind vergelijkbare producten op categorie