Laden...Even geduld aub...

Nieuwsbrief


Daiwa Lexa E LT

  • Afbeelding 1
  • Afbeelding 2
  • Afbeelding 3
  • Afbeelding 4
Prijs:
€179.95 (inclusief BTW)
Verzending:
Wordt berekend bij het afrekenen
Type:
Aantal:


Productbeschrijving

Daiwa Lexa E LT

De nieuwste telg van Daiwa die voorzien is van een aluminium behuizing in de LT (light&Tough) serie. Doordat de behuizing van deze Daiwa molen geheel aluminium is komt er minder vervorming in het molenhuis voor waardoor er bij het gehele binnenwerk minder speling optreed bij tandwielen en assen. Mede hierdoor zullen deze bewegende delen veel minder onderhevig zijn aan slijtage waardoor de levensduur van deze Daiwa Lexa E LT serie vele malen hoger is als bij andere molen series in deze prijsklasse. Door deze nieuwe feature is deze Lexa molenserie van Daiwa de ideale nieuwe serie om met hoge inhaalsnelheden te vissen zonder dat deze Daiwa molen zwaarder gaat draaien vanwege zijn LT body. Omdat mede hierdoor deze werpmolen van Daiwa extreem licht loopt is deze Lexa de ideale Daiwa roofvis molen om met kunstaas te vissen op roofvis soorten zoals baars, roofblei, snoekbaars en snoek. Vooral als je op roofvis vist met kunstaas wat met hoge snelheid binnen gevist moet worden op vissoorten zoals roofblei en zeebaars is het zeker van belang dat je geen concessie doet aan het binnenwerk van een molen, daarom juist deze Daiwa Lexa molen. Mede door zijn aluminium molenhuis is deze molen ook perfect voor de feeder visserij waarbij telkens met een voerkorf binnen draaien veel kracht op het binnenwerk wordt uitgevoerd en een hoge belasting vraagt van deze Daiwa feeder molen. Ook bij de method visserij op soorten zoals karper, giebel etc. wordt er veel belasting op een werpmolen uitgevoerd, hier zou deze Daiwa Lexa werpmolen zeker geschikt voor zijn en ook perfect geschikt voor zijn dankzij zijn Aluminium body.

Omdat bij deze Daiwa Lexa molen de Magsealed techniek is toegepast zal er geen water of andere vervuiling binnendringen in dit Lexa molenhuis, hierdoor zal er geen corrosie ontstaan op draaiende delen waardoor deze Daiwa molen jarenlang soepel zal blijven lopen. De Daiwa Lexa molen is voorzien van 5 stuks CRBB kogellagers waardoor ook het vissen met hoge inhaalsnelheden op vissoorten zoals zeeforel en zeebaars dit de beste keuze molen in zijn prijsklasse zal zijn.

Wat maakt deze Lexa de perfecte Daiwa molen om grote afstanden te werpen met licht kunstaas, voerkorven of method feeders? De koud gesmede aluminium longcast ABS spoel heeft een verbeterde afgeronde spoelrand wat zorgt voor nog minder weerstand tijdens de worp. Deze vernieuwde Daiwa long cast spoel zorgt voor een verbetering van 15% in werpafstand. Omdat deze nieuwe Daiwa spoelen maar half diep zijn deze spoelen juist geschikt om met gevlochten lijnen te vissen.

De nieuwe Tough Digigear tandwiel constructie zorgt ervoor dat er geen foutmarges ontstaab en er onjuiste bewegingen van de tandwielen ontstaan die zorgen voor een hoge slijtage van de tandwielen. Omdat er bij de assen en tandwielen geen foutmarges ontstaan zal de molen een 30% langere levensduur hebben tegenover de modellen zonder deze Tough Digigear feature. Misschien nog meer van belang is dat deze Lexa LT molen serie in de loop van de jaren dat deze gevist wordt net zo soepel zal blijven lopen als tijdens de eerste visbeurten wanneer deze nieuw was. Mede door deze nieuwe Tough Digigear feature zal je Lexa molen van Daiwa jaren als nieuw blijven lopen. De nieuwe ATD slip zorgt voor een perfect afgifte van je lijn zonder enige vorm van opstart weerstand en zal dus altijd dezelfde weerstand bieden als wanneer je eerste tik hoort of dat je een schreeuwende slip in je handen hebt.

Samengevat is deze Daiwa Lexa E LT molen de ideale spinmolen voor het zoete als ook voor het zoute water en die garant staat voor een zeer lange levensduur

 

LEXA E LT
Ord.no. model BB m/ømm  ratio retrieval
[cm]
wt.
[g]
 
A:10226-200 2000S 5 150/0.14 5.3:1 70 225  
B:10226-250 2500 5 150/0.20 5.3:1 75 235  
C:10226-300 3000-C 5 150/0.23 5.3:1 80 245  
               

 

Vind vergelijkbare producten op categorie