Laden...Even geduld aub...

Nieuwsbrief


Peeters World Wide Fishing Mexico

Geplaatst op 19th Dec 2014 @ 7:03 PM

 

BABY TARPON MET DE VLIEGENHENGEL 2017


Ook dit jaar kunnen wij uw visreis verzorgen naar Yucatan, Mexico om te vliegvissen op baby tarpon. Dat deze trips succesvol zijn kunnen we u garanderen, verschillende klanten gaan nu al meer dan 5x geweest.


Ben je geintresseerd neem dan even contact op met Henk Peeters 023-5553804

Op de flats, met mangrove bossen, waar we vissen en die vele kilometers groot zijn mogen per dag slechs 3 boten met sportvissers vissen.

Per boot met een ervaren visgids gaan 2 vissers mee.

Prijs voor zo'n trip geheel compleet verzorgd gebaseerd op 2 man per boot, gedeelde kamer met air conditioner &(single room tegen meerprijs).  exclusief fooien, alcoholische dranken en de vliegreis is $ 350,00 per dag. Hotel San Felipe direct gelegen aan het water

Vliegvistrip op Tarpon in Mexico

De laatste jaren hebben wij regelmatig klanten naar deze bestemming gestuurd, die allemaal zeer tevreden en met erg goede resultaten trips zijn terug gekomen, de meeste gaan nu al voor de derde, vierde en zelfs vijfde keer met ons mee 

De boten zijn ongeveer 5,5 meter lang met een groot voordek, waar je vanaf kunt vissen. De boten hebben allemaal een confortable zitbank, waar je ook, bij snel varen, lekker op zit.
50pk buitenboordmotoren, zorgen dat je snel op de visbestemming bent. Per boot gaan twee vissers mee en een goede ervaren gids die je de hele dag begeleid. Er wordt gevist op een enorm grote flat gelegen in een natuurgebied, waar per dag maximaal 3 visboten mogen komen. 

Ongeveer 6 uur in de ochtend, na het ontbijt, vertrekt je richting de flat, waar je direct als de zon opkomt de tarpons al ziet rollen. De gids boomt (net als bij het vissen op boefish) de boot richting de tarpon die in groepjes over de flats rollen. Is er wel iets mooiers, om op zo'n manier achter de vis aan te jagen? Natuurlijk vang je vis, maar je verspeelt ze ook. Wat juist die kleinere tarponsoorten, tussen de 20 en 40 pond, springen veelvuldig uit het water en dat op die manier veel vis losschiet, kun je wel begrijpen, maar wat een spektake!. 
Rondom 11.00 uur vertrekt de boot richting hotel, omdat de vis zich dan terugtrekt in het koudere water die uit de kanalen die tussen de mangrovebossen stroomt. De Siesta die dan volgt bestaat uit eten en een beetje slapen tot ongeveer 15.30 uur, dan ligt de boot weer klaar voor de middag sessie. Als het water wat kouder wordt trekt de tarpon weer richting oceaan en moet natuurlijk weer over de flat. Onze kans om dan weer achter de tarpon aan te gaan.
Op de boot kan slechts een man tegelijk met de vliegenhengel vissen. de tweede gaat gewoonlijk met een spinhengel achter de Snook, Baracuda, en Ladyfish aan die ook in grote aantallen op de flats bevinden.

Kijk even naar het filmpje

Meer informatie of voor boekingen bel:

Henk Peeters 023 5553804 of info@peetershengelsport.nl