Laden...Even geduld aub...

Nieuwsbrief


REGLEMENT ONE FLY 2020

Geplaatst op 19th Mar 2020 @ 4:17 PM

peeonefly.png

De One Fly is eigenlijk geen wedstrijd, maar eerder een behendigheidsspel. Met slechts een vlieg, welke van te voren is gekozen en een leaderpunt welke niet dikker dan 16/00 mag zijn, moet je proberen zoveel mogelijk forel te vangen in de haven van Ottenhome welke vol staat met obstakels die de vis zal gebruiken om te kunnen ontsnappen. Vlieg weg dan is het afgelopen en mag je naar de resultaten van de andere vissers gaan kijken.

Nu denk je dat dit voor de wedstrijdvissers, waar we er in Nederland wel wat van hebben, een eitje zal zijn en de niet zo ervaren vliegvissers nooit in de prijzen zal vallen, dan heb je het mis. Want wedstrijdvissers krijgen voor iedere gevangen forel (ongeacht de grootte), welke op weidelijke manier is terug gezet in het water. 1 punt. Terwijl niet wedstrijdvissers voor de eerste 3 gevangen forellen  2 punten per vis ontvangen, ook natuurlijk nadat deze weidelijk is terug gezet.

Alle deelnemers worden in groepen van 3 vissers ingedeeld (die allemaal omafhankelijk van elkaar, wel op een dag vissen) en kunnen dan als groep ook nog prijzen winnen. Vis je bevoorbeeld met drie vrienden, of uit een vliegvisvereniging dan mag je onder een zelf gekozen naam, of  bijvoorbeeld onder de naam van je vereniging vissen.

Omdat er leuke prijzen aan de One Fly zijn te winnen hebben we wel een reglement opgesteld.

REGLEMENT ONE FLY 2020

1.   Er mag gevist worden met 1 vliegenhengel waaraan 1 nabootsing van: vlieg, nymph of streamer.

2.   Van de vlieg waarmee wordt gevist, moet voor jouw eerste wedstrijd begint, een tweede, eenzelfde vlieg, worden ingeleverd bij de organisatie.

3.   De haakmaat mag niet groter zijn dan haakmaat 8, 2X lange steel en weerhaak loos, of dichtgeknepen weerhaak. 

4.   De leaderpunt moet zijn van nylon of fluoro carbon, niet dikker dan 16/00 (wordt nagemeten). Deze mag tijdens de wedstrijd  niet worden vervangen, maar wel gerepareerd,  alleen onder toezicht van een controleur.

5.   De vis moet in een schepnet worden geland en aan de controleur getoond. Pas nadat deze op een weidelijke manier is teruggezet, Krijg je voor iedere forel 1 punt. (vliegvissers die nooit aan vliegviswedstrijden meedoen of hebben meegedaan, krijgen voor hun eerste drie gevangen forellen 2 punten).

6.   Er mogen geen geur, kleur of andere lokmiddelen aan of bij de vlieg worden toegevoegd.

7.   Het wedstrijd parcours is verdeeld over 4 steigers. Je mag op de steiger waar je vist overal vissen, maar je mag je niet op de obstakels zoals boten begeven.

8.   Vis die voor het eindsignaal is gehaakt mag worden geland en telt mee zodra deze weidelijk is teruggezet.

9.   Het te water gaan, of buiten de steiger komen, om je vlieg te redden is alleen toegestaan na toestemming van de controleur.

10. Daar waar het reglement niet voorziet beslist de wedstrijdleiding en deelname geschied geheel op eigen risico.

Er kunnen misschien nog enkele wijzingen komen in dit reglement, blijf dit in de gaten houden!!

Tijdens de One Fly is buiten het parcours een steiger aangebracht waar de mogelijkheid bestaat om verschillende vliegenhengels en -lijnen van veel merken uit te proberen