Laden...Even geduld aub...

Nieuwsbrief


One Fly 2018

Geplaatst op 17th Dec 2017 @ 2:37 PM

ONE FLY 2018

Alleen 25 maart

 

sssssssssssssssfddf.jpg

De One Fly is eigenlijk geen wedstrijd, maar eerder een behendigheidsspel. Met slechts een vlieg, welke van te voren is gekozen en een leaderpunt welke niet dikker dan 16/00 mag zijn, moet je proberen zoveel mogelijk forel te vangen in de forellenvijver van de Ruigenhoek, welke vol staat met obstakels die de vis zal gebruiken om te kunnen ontsnappen. Vlieg weg dan is het afgelopen en mag je naar de resultaten van de andere vissers gaan kijken.

Nu denk je dat dit voor de wedstrijdvissers, waar we er in Nederland wel wat van hebben, een eitje zal zijn en de niet zo ervaren vliegvissers nooit in de prijzen zal vallen, dan heb je het mis. Want wedstrijdvissers krijgen voor iedere gevangen vis, welke op weidelijke manier is terug gezet in het water. 1 punt. Terwijl niet wedstrijdvissers voor de eerste 3 gevangen vissen 2 punten per vis ontvangen, ook natuurlijk nadat deze weidelijk is terug gezet.

Omdat er leuke prijzen aan de One Fly zijn te winnen hebben we wel een reglement opgesteld.

REGLEMENT ONE FLY 2018

1.   Er mag gevist worden met 1 vliegenhengel waaraan 1 nabootsing van: kunstvlieg, nymph, streamer.        Blobs en zalmei immitaties zijn verboden

2.   Van de vlieg waarmee wordt gevist, moet voor je begint, een tweede, eenzelfde, worden ingeleverd bij de organisatie.

3.   De haakmaat mag niet groter zijn dan haakmaat 8, 2X lange steel en weerhaak loos.

4.   De leaderpunt moet zijn van nylon of fluoro carbon, niet dikker dan 16/00 (wordt nagemeten). Deze mag tijdens de wedstrijd    niet worden vervangen, maar wel gerepareerd,  alleen onder toezicht van een controleur.

5.   De vis moet in een schepnet worden geland en aan de controleur getoond. Pas nadat hij op een weidelijke manier is teruggezet, wordt de vis geteld.

6.   Er mogen geen geur, kleur of andere lokmiddelen aan of bij de vlieg worden toegevoegd.

7.   De vijver is in 4 visvakken gedeeld. Je mag in het vak waar je vist overal staan en werpen en natuurlijk vissen (ook buiten je eigen vak). Maar je mag niet buiten het vak waar je moet vissen komen. Ook niet als de gehaakte vis een ander vis vak inzwemt, in het laatste geval moet je proberen de vis vanuit je eigen vak binnen te krijgen.

8.   Vis die voor het eindsignaal is gehaakt mag worden geland en telt mee zodra weidelijk is teruggezet.

9.   Het te water gaan, of buiten je vak komen, om je vlieg te redden is alleen toegestaan na toestemming van de controleur.

10.               Daar waar het reglement niet voorziet beslist de wedstrijdleiding en deelname geschied geheel op eigen risico.


 

               Er kunnen misschien nog enkele wijzingen komen in dit reglement, blijf dit in de gaten houden!!

 

    Gelijk met deze One Fly bestaat de mogelijkheid om verschillende vliegenhengels van veel merken uit te proberen